BZO Danışmanlık Bilişim
Logo E-İrsaliye

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın standartlarına uyumlu şekilde geliştirilen e-İrsaliye, değişen mevzuata göre düzenli olarak güncellenerek sürekli uyumluluk sağlar. Sevk irsaliyelerini dijital ortamda oluşturarak sevkiyat süreçlerini ve ticareti hızlandıran e-İrsaliye, işletmelerin verimliliğini artırır.

e-İrsaliye, veri formatı ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu (VUK) gereği bir irsaliyede yer alması gereken bilgileri barındıran, satıcı ve alıcı arasındaki iletimin merkezi bir platform (GİB) üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir. e-İrsaliye, yeni bir belge türü olmayıp, kağıt irsaliye ile aynı hukuki niteliklere sahiptir.

 

Logo E-İrsaliye
İşletmeme Ne Kazandırır?

e-İrsaliye Nedir?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uygulamaya geçirilen e-İrsaliye, kağıt ortamda düzenlenen sevk irsaliyeleri ile aynı hukuki niteliklere sahip bulunuyor. e-İrsaliye, GİB tarafından belirlenen veri formatı ve standardına uygun olarak, 213 Sayılı VUK gereği bir irsaliyede yer alması gereken bilgileri barındıran, satıcı ile alıcı arasındaki iletimin merkezi bir platform (GİB) üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir. e-İrsaliye, yeni bir belge türü olmayıp, kağıt irsaliye ile aynı hukuki niteliklere sahiptir ve elektronik sertifika ile imzalanarak elektronik ortamda iletilir, muhafaza edilir ve ibraz edilir.

Daha Düşük Maliyet
e-İrsaliye uygulamasından yararlanan işletmeler, iş süreçlerinde hız ve verimlilik artışı elde ederken, kağıt sevk irsaliyelerinin basımı ve hazırlanması gibi işlemlerden kaynaklanan maliyetlerden de tasarruf sağlar.

e-İrsaliye Zorunlu mu?
e-İrsaliye ilk aşamada zorunlu olmayıp, isteğe bağlı olarak kullanılabilir. Ancak, e-Fatura mükellefi olan işletmeler için e-İrsaliye'ye geçiş daha kolay ve gereklidir.

Kolay Entegrasyon
e-İrsaliye, işletmelerde kullanılan diğer yazılımlar, sistemler ve iş süreçlerine kolayca entegre edilebilir. Halihazırda e-Fatura kullanan işletmelerin, e-İrsaliye'ye geçmek için Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) ayrıca başvurmasına gerek yoktur. Özel entegratör olan Logo Yazılım, gerekli başvuruları yaparak çözümü devreye alır.

e-İrsaliye Başvurusu Nasıl Yapılır?
e-İrsaliye'ye başvurmak için öncelikle e-Fatura mükellefi olmanız gerekir. e-Fatura mükellefi olmayan işletmeler ise öncelikle mali mühür almalı ve ardından GİB'e online başvuru yapmalıdır. Başvuru sonrası, özel entegratör Logo Yazılım'ın e-Fatura çözümünü kullanarak tüm fatura süreçlerini dijital ortama taşıyabilirsiniz. Logo Yazılım, başvuruları yaparak e-İrsaliye çözümünü devreye alır.

Veri Güvenliği
Logo Yazılım, e-İrsaliye uygulaması ile tüm süreçlerin güvenliğini sağlar. Elektronik ortamda gerçekleştirilen işlemler, yüksek güvenlik önlemleriyle korunur.

 

Çevre Dostu İrsaliye Süreçleri
e-İrsaliye, kağıt kullanımının sona ermesiyle sağlanan maliyet avantajına ek olarak çevre dostu bir uygulama sunar. İrsaliyelerin elektronik ortama taşınmasıyla işletmelerde kâğıt kullanımı azalır, böylece ağaçların kesilmesi önlenir.